17 december 2013

Winterfotojager: Bernardine

Hoi, mijn naam is Bernardine. Eigenlijk ben ik altijd bezig met van alles en nog wat. Mijn creatieve interesse is heel groot, ik vind zo veel leuk, daar is mijn blognaam ook van afgeleid: Beetje Bezig (met van alles en nog wat...). Ik doe heel veel met papier, ik guts, schilder, teken en doodle wel eens wat, ik weet hoe mijn naaimachine werkt en deed ooit een fotografie-cursus.


Digitale collage van het Nederlands Openluchtmuseum Arnhem


Vergeleken met de andere dames hier in de kantlijn ben ik nog echt een beginneling, qua blogger en qua fotograaf. Waarmee ook meteen gezegd is dat je voor het meedoen aan deze Winterfotojacht geen ervaren of professionele fotograaf hoeft te zijn! Ik ben zelf dus het levende bewijs!!
 


Eerder schreef ik hier al over de foto-uitdaging waaraan ik meedeed in november. Eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat dat zo leuk zou zijn om mee te doen. De onderwerpen gingen in mijn hoofd zitten en op de meest onverwachte momenten kreeg ik idee├źn om ze toe te passen. Voor mijn blog probeer ik ook mooie plaatjes te schieten, het oog wil tenslotte ook wat en een mooi beeld nodigt uit om verder te lezen. Dat vind ik best een uitdaging elke keer: met het juiste licht, de juiste achtergrond, de juiste compositie enzovoorts. En dan is het soms nog een extra uitdaging, omdat het te fotograferen onderwerp vaak gerelateerd is aan drie belangrijke meisjes in mijn leven die ik graag (nog) onherkenbaar op het wereldwijde web wil houden :-)

 

Sinds kort ben ik in het bezit van een camera waarmee ik ook kan bellen :-) en heb ik nog meer lol in het vastleggen van beeld en het eventueel bewerken daarvan. Al doende, leer ik veel en ben ik soms best tevreden met de resultaten.


Toen Dymphie mij vroeg om ook te bloggen over de Winterfotojacht, heb ik niet getwijfeld. De onderwerpen die bedacht zijn (en zaterdag gepubliceerd worden!) zijn hartstikke leuk, de tijd om de foto's te maken is ruim genoeg (3 maanden!) en het plezier van kijken, klikken en strakjes digitaal laten zien is een "boost" voor je creatieve zelf (daar word je blij van!). Kortom, ik heb er zin in!
Kom, laten we samen op jacht gaan en winterfoto's vangen! Jij doet toch mee?

3 opmerkingen:

 1. ik ga zeker ook mee doen, maar ik ben absoluut geen ervaren fotograaf en maak gewoon huis tuin en keuken foto's.
  't Gaat mij om de uitdaging en plezier.
  Denk ook dat ik het wil combineren met mijn hobby scrapbooking.
  ben heel benieuwd naar de opdrachten.
  groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een camera waar je ook mee kan bellen, handig he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een variatie in je foto's!! Komt zeker door die camera waar je ook mee kan bellen :)
  Ben benieuwd welke plaatjes jij gaat schieten tijdens de jacht.

  BeantwoordenVerwijderen